Контрабанда на цигари за над 800 000 лева е разкрита на пристанището в града

Бургас. На Пристанище „Бургас“ е извършена митническа контрабанда на акцизни стоки – цигари – в големи размери. Това стана ясно на брифинг по повод разкритото тежко престъпление, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите на Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас, на 1-ви август т.г. кораб, плаващ под либерийски флаг и идващ от Руската федерация , акустира на Пристанището, превозвайки по документи контейнер, съхраняващ иглолистен дървен материал-шлифовани дъски от бор.

„Получател на стоката е българско търговско дружество. На 9 август е започнала физическата проверка. В резултат там са открити 111 312 броя кутии цигари с белоруски бандерол. Стойността им възлиза на 834 840 лв.“, каза още Чинев. По думите му е започнало досъдебно производство, а законът за това деяние предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода и кумулативно – глоба от 10 000 до 100 000 лв.

„Освен оглед, извършени са и претърсване, и изземване. Проведени са и разпити на лица в качеството на свидетели, както и делото е снабдено с относима към предмета на разследване документация“, добави още Чинев.

 

Мария ГЕОРГИЕВА