На път Куцина-Велико Търново се извършва ремонт на банкета, движението се регулира

Велико Търново. Натоварено е движението по основните пътни артерии в област Велико Търново. Пътните настилки са сухи. Времето е слънчево, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Отворен за движение е Прохода на Републиката. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена. Поради образувало се свлачище се забранява преминаването на товарни автомобили с общо тегло над 2.5 тона през участъка от град Елена до село Лазарци, а всички останали водачи да преминават през участъка с повишено внимание.

Остава затворен поради свлачище  участък от път Царски извор – Драганово, обходният маршрут е през село Сушица. Ограничено движението на МПС над 3,5 тона на път Чешма-Кесарево, поради намален габарит на пътното платно. Срокът на организацията на движение до 20 декември. Обходният маршрут е Чешма-Сливовица-Горско Ново село-Джулюница-Кесарево. Затворен за движение е пътя  Велико Търново – с. Шемшево, през Западна промишлена зона, поради влошено състояние на мостово съоръжение. Обходният маршрут за селата: с. Шемшево, с. Буковец, с. Керека се извършва по Гл. път I-4  – през с. Леденик.

Участък от път Севлиево-Велико Търново, на входа за град Велико Търново ще се изгражда крайпътен обслужващ обект.  МПС трябва  да се движат в свободната лента. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Срокът за приключване на дейностите е до 29 август. На път Ново село-Велико Търново движението се извършва последователно в едната лента в двете посоки и се регулира от служители на МВР и сигналисти, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка и банкетите.

На път Лозен-Полски Тръмбеш е ограничено е движението на МПС с обща маса над 12 т, поради намален габарит на пътното платно, до 31 декември. Обходният маршрут е Лозен-Драганово-Янтра-Поликраище-Полски Тръмбеш. На път Куцина-Велико Търново се извършва ремонт на банкета. Движението на конкретните места ще се регулира от сигналисти. Срокът за приключване на ремонтните дейности е до 30 юни.

Надежда КРЪСТЕВА