На работна среща в Асеновград бяха обсъдени проблемите по населените места в общината

Пловдив. На работна среща в Асеновград бяха обсъдени проблемите по населените места в общината, съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от пресцентъра на общината. Срещата се проведе по инициатива на заместник-кмета на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент е състоянието и развитието на асеновградските села. Това е първата за мандат 2019 г. – 2023 г. работна среща с кметовете и кметските наместници на населените места в общината. В дискусията се включиха общинското ръководство и представители на специализирани институции в града – РСПБЗН, РУ на МВР, социални служби, ВиК и други. Целта на мероприятието бе да се запознаят компетентните органи с проблемни казуси в селата, да се обсъдят практики за отстраняване на нередности, да се чуят мненията на кметовете и кметските наместници относно методите на съвместна работа.

Кметовете по населените места сигнализираха за липсващи маркировки на пътни участъци и пешеходни пътеки на възлови кръстовища, както и за нужда от асфалтиране и ремонт на улични настилки. Други съобщиха, че не е достатъчно един полицейски служител да се грижи за сигурността на няколко села. Обсъди се и възможността за създаване на доброволчески отряд, който да реагира при нужда в случай на бедствия, аварии, наводнения, пожари, произшествия.

Дискутираха се и възможности за ограничаване загубата на питейна вода по водопреносната мрежа, както и начини за справяне с водния режим през летния сезон в няколко асеновградски села. В заключение на темата заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров призова всички кметове и кметски наместници по населените места в общината да сигнализират при съмнение за нерегламентирано отклоняване на вода.

В срещата участва и заместник-кметът по екологията Тамер Бейсимов. Обсъдени бяха теми за справянето с нерегламентираните сметища и опазване на околната среда.

Представителите на институциите увериха, че ще бъде осъществяван контрол и ще се обърне внимание на всеки подаден сигнал.