На стадион „Ивайло“ във Велико Търново започна второто издание на  детския футболен турнир в памет на Трифон Иванов

Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ във Велико Търново започна второто издание на  детския футболен турнир в памет на Трифон Иванов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Състезанието бе открито от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

„Изключително съм радостен, че този турнир ще се проведе за втора година и дано той се провежда още дълги години. Радостен съм за това, че участниците са изключително амбициозни и нахъсани, защото така играеше Трифон Иванов. Надявам се вие да сте бъдещите световни шампиони по футбол на България. Желая успех на турнира и нека най-добрият да победи“, каза при откриването проф. Камарашев.

„Не случай надпреварата ще се проведе днес и утре на стадион „Ивайло“. На 27 юли Трифон Иванов трябваше да празнува рожден ден и със сигурност, ако не си беше отишъл от нашия свят на 13 февруари 2016 година, щеше да бъде на своя любим стадион, на който стартира впечатляващата си футболна кариера и прекара последните дни от живота си като председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново“, посочи Петко Павлов.

Шест отбора ще определят носителя на купата по Футбол 9. Отборите, съставени от деца, родени след 1 януари 2006 година, са разделени в две групи, а мачовете ще са във формат две полувремена по 30 минути. На терена ще излязат по осем полеви играчи и един вратар. В група „А“ са отборите на „Етър ВТ“, „Черноморец“ (Бургас) и ЦСКА-София, а в група „Б“ стартират „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Левски“ (София) и „Берое“ (Стара Загора). Вече започнаха първите мачове. Първите среща са между „Черноморец“ (Бургас) и ЦСКА-София и Левски“ (София) и „Берое“ (Стара Загора). Мачовете за разпределяне на местата от първо до четвърто са на 27 юли. Финалът на турнира започва в 11.30 часа, закриването и награждаването на призьорите са веднага след последния съдийски сигнал. Петко Павлов съобщи,ч е тази година ще бъде връчена и награда за индивидуален състезател. Тя ще бъде за „най-железния“ футболист на терена.

Спортното събитие в памет на  железният бранител бе инициирано преди година и половина от кмета на старата столица инж. Даниел Панов. Първото издание бе през миналото лято, а победител стана отборът на „Лудогорец“ – Разград. Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.

Надежда КРЪСТЕВА