На 10 кръстовища в Пловдив ще се премахне задължителният ляв завой и ще бъде пуснато турбинно движение

Пловдив. На 10 кръстовища в Пловдив ще се премахне задължителният ляв завой и ще бъде пуснато турбинно движение. Това каза на пресконференция кметът на града Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Реорганизацията се въвежда в дните преди празниците и цели облекчаване на трафика в Пловдив.  „Левите секции от 10 кръстовища ще бъдат премахнати, те ще преминат на турбинно движение, ще бъдат включени и допълнителни секции за десен завой“, посочи Димитров.

Част от кръстовищата са на бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и ул. „Победа“, на бул. „Шести септември“ с булевардите „Руски“ и „Васил Априлов“, също кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Гладстон“ и на бул. „Източен“ с бул. „Мария Луиза“.

Според Здравко Димитров, ефектът от реорганизацията ще се усети в рамките на месец. „След това вероятно ще се включат поетапно още 10 кръстовища и така поетапно ще бъдат въведени промените с цел облекчаване на трафика“, коментира той.

Кметът Здравко Димитров припомни, че мерките за облекчаване на трафика в града са първото нещо, което е обещал да предприеме в своя мандат.

Тони МИХАЙЛОВ