На 10 юни започва записването на деца за лятната академия „Шарена ваканция“ в Асеновград

Асеновград. На 10 юни започва записването на деца за лятната академия „Шарена ваканция“ в Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Божидар Носиков, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Асеновград. Заявления могат да се подават до 21 юни, за времето от 08.00 до 17.00 часа в офиса на местната комисия в Асеновград на ул. „Цар Иван Асен II”. Заявленията по образец могат да се изтеглят от сайта на общината.
Детската лятна академия „Шарена ваканция“ се организира за пети пореден път, като заниманията ще се провеждат от 1 юли до 30 август. Могат да участват деца на възраст между 7 и 13 години, като всички занимания са напълно безплатни. И тази година „Шарена ваканция” предлага плуване, колоездене и „Ваканция в библиотеката”. Всяко дете може да избере до две дейности. Класиранията в групите по занимания ще става по реда на подаване на заявленията. Класирането ще бъде публикувано на сайта на Община Асеновград.
„Миналата година общо 250 деца взеха участие в трите инициативи,  основно в плуването,  където желаещите бяха около 200. Заниманията с децата се провеждат два пъти седмично. Така дете, което се е записало в две дисциплини, е ангажирано четири дни в седмицата“, каза Божидар Носиков.
Тони МИХАЙЛОВ