На 11 сигнала за оказване на техническа помощ са се отзовали противопожарните екипи в област Габрово през изминалото денонощие

Габрово. На 11 сигнала за оказване на техническа помощ са се отзовали противопожарните екипи на територията на област Габрово през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово. Най-много са сигналите за наводнени мазета и приземни помещения в град Трявна, където вчера падна градушка, придружена със силен вятър. В 15.00 часа е получено съобщение за паднали дървета на път Габрово – Трявна – общ. Габрово. При ликвидирането на произшествието са участвали един противопожарен автомобил и двама пожарникари от Районната служба в Габрово.В 15.30 часа е получено съобщение за паднало дърво върху бус на ул. „Стара планина“ в град Трявна. При ликвидирането на произшествието са участвали един противопожарен автомобил и двама пожарникари от Районната служба в Габрово.

Малко след  19.00 часа е получено съобщение за пожар в заведение за обществено хранене на ул. „Николаевска“ в град Габрово. Причината за пожара е късо съединение. При пожара е унищожено кухненско оборудване. При ликвидиране на произшествието Районната служба участва с един противопожарен автомобил и четирима пожарникари.

Надежда КРЪСТЕВА