На 25 февруари изтича крайният срок за участие в Четвъртия национален ученически конкурс „Наследник съм на цар Иван Асен II”

Асеновград. На 25 февруари изтича крайният срок за участие в Четвъртия национален ученически конкурс за написване на есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен II”, организиран от Община Асеновград и Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив секретарят на читалището Дафинка Комитова. Тя припомни, че в конкурса могат да участват ученици от 11 до 19 години от цяла България и българските общности в чужбина. Възрастовите категории в конкурса са две – за ученици то 11 до 14 години и за ученици от 15 до 19 години. Всеки участник има право да представи едно произведение, специално написано по темата на конкурса.
Конкурсът е явен. Литературните творби могат да бъдат изпратени по имейл както и на адрес: гр. Асеновград 4230, обл. Пловдив, НЧ „Родолюбие–1873”, пл. „Академик Николай Хайтов” №4, За конкурса. Валидна е датата на пощенското клеймо на плика. Произведенията, които ще се изпращат по пощата трябва да бъдат в 3 еднакви екземпляра. Творбите трябва да бъдат в размер до 2 стандартни страници, да бъдат подписани с трите имена на автора и да съдържат рождена дата, училище, адрес и телефон за обратна връзка.
Наградният фонд на конкурса е в размер на 200 лв. и е разпределен поравно в двете категории – за първо място – 50 лева, за второ – 30 лева, а за трето място – 20 лв.
Награждаването ще се състои на 11 март пред паметника на цар Иван Асен ІІ в Асеновград. Отличените автори ще бъдат уведомени предварително.
Тони МИХАЙЛОВ