Нели Великова, кмет: За четири години успяхме да обновим училището да отворим аптека, да поставим банкомат и да подобрим значително живота в Oвча могила

Велико Търново. Ремонти на училището и здравната служба, направени десетки улици, работеща аптека и нов Кризисен център за бедствия и аварии са само част от придобивките в свищовското село Овча могила за последните четири години. Това обобщи в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметицата Нели Великова. Тя подчерта, че в посочения период вниманието на местните власти, не само в района, но и в страната е било насочено и към малките населени места, като определи това за много ползотворно. „Благодарение на това ние успяхме да ремонтираме основното си училище, което е и средищно, да създадем Кризисен център, чиито служители помагат много при критични ситуации, да направим нова здравна служба. А млади и инициативни хора от селото откриха и аптека“, допълва още кметицата. Тя подчерта и, че в Овча могила се провеждат два фестивала – единият национален, а другият регионален, като и двата се радват на голям интерес. Това са  „С песни и танци в Овча могила“ – за детски фолклор и Фестивала на българската погача.

В селата от община Свищов за последните 4 години са вложени 500 хиляди лева, с които са ремонтирани редица улици, сгради с обществено значение, площади и паркови зони.

Луиза ТРАНЧЕВА