Нели Петрова: Има решимост за борба с войната по пътищата, важна е и самодисциплината на шофьорите

Правителството показва решимост за борба с войната по пътищата. Многобройните смъртни случаи при пътнотранспортни произшествия изискват законови промени и засилени мерки за сигурност, чрез които да се затегне контролът, заяви по време на приемния си ден във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова.  Така тя коментира решенията на извънредното министерско заседание във връзка с пътната безопасност, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Всички сме свидетели, че камерите имат дисциплиниращ ефект. Одобрявам идеята да се премахнат знаците, които предупреждават за наличието на видеонаблюдение. Това би мотивирало водачите да спазват по-стриктно правилата за движение”, смята Нели Петрова.  Тя обаче е категорична, че самодисциплината на шофьорите е най-важна за безопасността по пътищата. „Ако не си отговорен към себе си и собственото си семейство, как би могъл да бъдеш отговорен към другите?!”, попита риторично варненският депутат.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на вътрешния министър Валентин Радев за категоричната заявка за активна работа и добра комуникация с неправителствените организации и с почернени родители като мен, които се борят с войната по пътищата”, сподели още Петрова.

На среща с представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР тя се ангажира да съдейства за организацията на ролеви игри, посветени на пътната безопасност, които ще се проведат в рамките на ежегодната благотворителна кампания в подкрепа на децата и семействата на загиналите и инвалидизирани служители на МВР, на Министерството на отбраната и на Министерството на правосъдието – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”.

На 3 юни (събота), от 10 до 16 ч. край Морска гара във Варна ще бъдат разположени специализирана полицейска техника и помощни средства. Ще се проведат също благотворителен детски концерт и демонстрации по бойно-приложни техники.

Народният представител подкрепи каузата и се ангажира лично да помогне за осигуряването на награди за децата, участващи в мероприятията.

В рамките на приемния ден на Нели Петрова граждани потърсиха съдействие и за решаването на заплетени имотни казуси. Част от дискутираните проблеми бе и необходимостта от мерки с цел намаляване на проявите на агресия сред подрастващите.