Не се допуска преминаване на ТИР-ове над 10 тона по пътя между Крамолин и Велико Търново

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Габрово. Не се допуска преминаване на ТИР-ове над 10 тона по пътя между Крамолин и Велико Търново. Причината е намален габарит на пътното тяло при км 26+444. От Областно пътно управление – Габрово уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че ремонтните дейности ще продължат до 30 юни 2020-та.

Времето в Габровска област е предимно облачнокъм този час. Настилките са сухи и нормално проходими. Трафикът е спокоен. Проходът Шипка е отворен за движение, но там  все още е в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона.

Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма. Не са регистрирани и тежки инциденти.

Свлачище затруднява движението по пътя Габрово – Стоманеците. При км 7+060 се има пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като на мястото е поставена необходимата сигнализация.

Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. От Областно пътно управление – Габрово съобщиха, че реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – /Кормянско-Малки Вършец/ за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

Луиза ТРАНЧЕВА