Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена

Велико Търново. Натоварен е трафикът по основните улици и булеварди във Велико Търново в края на работния ден, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. По-интензивно  се осъществява движението по бул. „България“, ул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“, която е отворена за двупосочно движение. Натоварено е движението и в района на пътен възел  „Качица“ и Южен пътен възел, както и по ул. „Магистрална“ – част от главен път София – Варна.
Добри са условията за пътуване на територията на област Велико Търново. Отворен за движение на всички превозни средства е Проходът на Републиката.
Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена. Движението от км 47 до км 48 се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и наличие на свлачище. Ограничено е движението на моторни превозни средства с обща маса над 12 тона по път Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по направление Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Организацията на движение е до 11 януари 2019 г.
Мария НЕДЕВА