Николай Мелемов, кмет на Смолян: Обстановката в Общината е нормализирана, навсякъде електрозахранването е възстановено след обилния снеговалеж през почивните дни

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Обстановката в Община Смолян е нормализирана, електрозахранването е възстановено навсякъде след обилния снеговалеж през почивните дни. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Смолян Николай Мелемов. Той допълни, че към момента всички пътища са почистени и проходими и няма затруднения при придвижването. „Причината за аварията отново са паднали дървета и скъсани жици, но електроразпределителното дружество се справиха със ситуацията и вече всичко е нормално. В подобни ситуации ние имаме готовност като въпросът с паднали дървета отдавна е коментиран от нас. Беше взето решение от Министерски съвет да бъдат увеличени и уширени трасетата, но въпреки това, когато падне по сериозен сняг винаги се чупят и падат дървета“, обясни Николай Мелемов.
Той коментира и културните прояви, които предстоят през месец февруари в Община Смолян. Той разказа и за инициативата „Да покажем красотите на Община Смолян в календар“, която има за цел да направи съпричастни гражданите към живота на Общината чрез интересни фотографии, които на по-късен етап ще бъдат избрани най-добрите дванадесет от тях за календара на Общината.