Николай Мелемов: Победата на ГЕРБ в Смолянска област показа, че хората ни имат доверие, виждат и оценяват направеното от нас  

Николай Мелемов  – областен координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Община Смолян, в интервю за Радио „Фокус” – Смолян.

„Фокус”: Г-н Мелемов, от Политическа партия ГЕРБ – Смолян влизат двама депутати, на тези избори отново ГЕРБ е водеща политическа сила в областта, това че хората ви гласуваха доверие отново, очаквахте ли го?

Николай Мелемов: Очаквах го, естествено, защото смятам, че всичко това беше закономерно, много работа свършихме, надявах се и го очаквах да бъдем първа сила в областта и да вкараме двама депутати. Заявихме го и преди изборите, така че няма изненади за нас, просто тези резултати задължават да работим все така.

„Фокус”: ГЕРБ спечели в общините Смолян, Златоград, Доспат и Девин, но остана втора в Чепеларе, Баните и Неделино, където водеща е БСП, защо се получи това, според Вас?

Николай Мелемов: Една от причините е, че кметовете в тези четирите общини, където сме ние явно са работили добре и хората оценят направеното. БСП спечели в някои общини, което за мен е малко или много изненада, но пък те обещаваха много неща и естествено някои хора повярваха, че ще има 8 милиона богати хора, че лихви няма да плащат на банките, ще раздават апартаменти и явно това все пак изигра своята роля.

„Фокус”: А какви изводи си направихте в партията след изборите, господин Мелемов?

Николай Мелемов: Ами изводите са, че това, което се направи, това, което се вижда е най-важното за една партия и точно такава трябва да бъде политиката, близко до хората, с реални решения и с реални резултати, защото хората са прагматични и нашите населени места, нашите общини не са големи, така че всичко се вижда. Просто трябва да се работи и това е истината.

„Фокус”: Оцениха това, което е направено и..?

Николай Мелемов: Направеното, точно така. Което е и хубавото, според мен.

„Фокус”: И което, както казахте, ви задължава още повече?

Николай Мелемов: Да, абсолютно. Това е основното, че ни имат доверие хората и ни кара да бъдем още по-отговорни и нямаме право да ги разочароваме.

Даниела БОЙКОВА