Николай Николаев, РСПБЗН – Бургас: Предприета кампания за проверки на местата, където ще се честват студентския празник, както и Коледа и Нова година

Бургас. Предприета кампания за проверки на местата, където ще се честват студентския празник, както и Коледа и Нова година. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас гл. инспектор Николай Николаев, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас. „През тази седмица извършвахме проверки на заведения и клубове, където се очаква отпразнуването на студентския празник“, каза още Николаев. По думите му там проверките са вече приключили и насочват вниманието си към заведенията и местата за настаняване, където ще се честват новогодишните празници. „Там се набляга основно на организацията по евакуацията и по пожарогасителите. Това означава дали има необходимия брой изходи, да са незаключени или да са възпрепятствани с поставени маси пред тях или други мебели“, заяви началникът на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. Относно пожарогасителите Николаев допълни, че внимание обръщат за това дали са пълни и дали всеки човек знае как да ги използва. „Ако има пожароизвестяване, то трябва да бъда проверено дали е в изправност. При наличието на пожарни кранове в хотели или големи заведения също се проверяват за изправност“, добави Николаев.
„За местата, където са по-голям брой хора и по-отдалечени изготвяме списъци, за да може състава, който е на дежурство, да е запознат и при сигнал да може да изпрати по-голям брой екипи на място, за да може да се реагира по-бързо и адекватно“, каза още той. По думите му ще бъдат проверявани и местата, където ще се чества Нова година – площади и други подобни места, където се очаква струпване на голям брой хора, както и ще бъде осигурен дежурство на техника на място.
Деница ДИМИТРОВА