НИМХ: Днес ще бъде облачно и ветровито

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. Днес ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите до края на деня и през нощта, дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В планините ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Към 14 часа температурите ще бъдат между 2° и 7°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който постепенно ще се ориентира от североизток и ще се усили до бурен. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат: на 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.