НИМХ: Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 11° и 16°

Снимка: pixabay.com

София. Днес от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, като в повечето места около обяд видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса. Ще е почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11° и 16°, на места в Предбалкана до 18-20°; по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла: 5°-8°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за декември.Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево и ще се затопли още. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 10°.