НИМХ: Очакват се повишения на речните във водосборите на притоците в средното и долно течение на река Струма и долните части от водосбора на река Места

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. През изминалото денонощие нивата на наблюдаваните реки в Западнобеломорския басейн са останали без съществени изменения. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Регистрираните колебания на речните нива за водосбора на река Места са от -2 см до +3 см, а за водосбора на река Струма са от -6 см до +6 см. Водните количества на реките в басейна са под праговете за средни води.

Днес речните нива в басейна ще останат без съществени изменения. В резултат на валежи през нощта на 04 срещу 05 и на 05 февруари се очакват краткотрайни повишения на речните нива, главно във водосборите на притоците в средното и долно течение на река Струма и долните части от водосбора на река Места.

На 06 и 07 февруари речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като вследствие на оттичане през първия ден ще има повишения в долните части на реките на Струма и Места. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.