Нина Ставрева, кмет на Каварна: Общината не спира да работи в полза на хората

Нина Ставрева, кмет на Каварна, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна.

Фокус: Усещате ли, че гражданите имат доверие към общинската администрация и как осъществявате на практика диалога с хората?
Нина Ставрева: Това е изключително важно, както и обратната връзка с хората. Ще дам пример с отдел „Местни данъци и такси“, където през последните дни да получени множество благодарствени писма, не само по официалната поща, но и чрез имейли и собственоръчно написани. Това е израз на благодарността за изключително доброто отношение към гражданите. И на моя екип казва, че в поговорките има много мъдрости: Каквото повикало, такова се обадило. И ако искаме хората да са доволни от онова, което правим и да имат отношение към нас, то ние сме длъжни в пъти да им го представим. Не спираме да работим в полза на хората, оказвайки им и помощ, и съдействие за техните проблеми. Иска ми се да имам една вълшебна пръчка и да разреша проблемите на всички хора, защото те са много, повярвайте ми. Винаги търсим как нещата да се случват и общо взето работата в общинската администрация е – няма начин да няма начин.
Фокус: Кои са основните аспекти в работата през 2018 година?
Нина Ставрева: Продължава грижата за курортната зона, защото казахме, че развитието на туризма в Каварна ще бъде приоритет. Всъщност и през тази година положихме доста усилия, за да бъде променена визията на плажа. През следващата година залагаме 250 000 лева за облагородяване на този район. Така че, когато хората дойдат и стигнат до курортната зона в Каварна, да поискат да го направят отново и отново. Ще продължим работата с изграждане на водопровод в новия жилищен квартал. Пет кметства ще бъдат ремонтирани.
Фокус: Ще продължи рехабилитацията на общински пътища?
Нина Ставрева: 200 000 лева са предвидени в новия бюджет за запълване на дупки по общинските пътища. Предвидили сме субсидиране и за спортните клубове, които ще продължим да подкрепяме, защото децата на Каварна заслужават. Осигуряваме помощ за читалищата и за детските градини. Каквото може общината, уверявам ви, го прави. Бюджетът за 2018-та се очертава с рамка, малко по-висока от бюджета за 2017 година. Много задачи. 1 200 000 лева сме подготвили Капиталова програма. Работим и с нов Гробищен парк в Община Каварна. Дано на финала на 2018-та да можем да отчетем пак добра равносметка, каквато е тазгодишната.
Жулиета НИКОЛОВА