НКИЗ и посолството на Китайската народна република организират обща инициатива

Между „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и посолството на Китайската народна република стартира инициатива за сътрудничество в областта на индустриалните зони. Това стана ясно след работна среща между Антоанета Барес, изпълнителен директор на „НКИЗ“ ЕАД, и Уан Сюекун, съветник по икономическите въпроси към дипломатическата мисия. Това съобщиха от НКИЗ.
Двамата се договориха да бъде използван опита на България и Китай в развитието на индустриални зони с цел оптимизиране на резултатите по привличане на чуждестранни инвестиции във всяка страна. В хода на разговора стана ясно, че към посолството се обръщат китайски компании, които имат интерес да развиват своя бизнес в България. Уан Сюекун поиска съдействие от Антоанета Барес, която от своя страна изрази готовност при запознаване с конкретните случаи да предложи подходящи локации за инвестиционните проекти на компаниите.
И двете страни ще положат съвместни усилия за намиране на подходящи области за сътрудничество. Потвърдено бе становището, че за успешното излизане на една компания на нови пазари, ключов момент е да започне от по-малък проект, който да развие във времето.
Антоанета Барес отправи покана към Уан Сюекун да посети най-мащабния проект, който развива „НКИЗ“ ЕАД – Икономическа зона „София-Божурище“.