Нова жалба за неправилно разпространение на агитационни материали уважи Общинската избирателна комисия във Велико Търново

Снимка: АФП

Велико Търново. Нова жалба за неправилно разпространение на агитационни материали уважи Общинската избирателна комисия в старата столица. Тя е внесена вчера от представител на една от партиите, които ще участват в изборите за кмет и общински съветници на 27 октомври, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Става въпрос за неправомерно залепени предизборни плакати на фасадата на стадион „Ивайло“. След извършена проверка на място е установено, че нарушение има, тъй като спортното съоръжение е  публична общинска собственост, но няма конкретно разрешение от местната администрация за поставянето на агитационни материали.

„С оглед на горното жалбата се явява основателна, но поради невъзможност да се установи лицето поставило агитационни материали, в нарушение на изборните правила,  следва да се укаже на кмета на община Велико Търново да предприеме действия по премахване на поставените агитационни материали“, гласи решението на Общинската избирателна комисия във Велико Търново. То подлежи на оспорване пред ЦИК- София по реда на чл. 88 от ИК.

„Фокус“ припомня, че това е втората подобна жалба в рамките на настоящата седмица. И предходното искане бе счетено за уважено и Общината носи отговорност за премахването на плакатите на бул. „България“.

Луиза ТРАНЧЕВА