Новият кмет на Видин д-р Цветан Ценков , встъпил в длъжност само преди ден, се придвижва с велосипед 

 

Новият кмет на Видин д-р Цветан Ценков , встъпил в длъжност само преди ден, се придвижва с велосипаде. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общинската пресслужба. Той няма да ползва служебен автомобил, за да го вози до работното място и обратно към вкъщи. Д-р Цветан Ценков ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от много години. Тази сутрин кметът паркира любимото си превозно средство до сградата на Общината. Независимо от ранния час, там го очакваха граждани, с които разговаря.  Той бе приятно изненадан и от свои приятели от чужбина, дошли да го поздравят специално с новия пост, с пожелание за успешен мандат.

И като кмет на Община Видин, д-р Ценков остава привърженик на здравословния начин на живот, като дава личен пример за това. Той вярва, че видинчани са напредничави хора и всеки може да направи своите малки стъпки към преобразяване на средата, в която живее и на родния град, за да бъде чист, приветлив и гостоприемен.

Според авторите на мащабен анализ, публикуван в  авторитетното английско издание „Бритиш медикъл джърнъл“ карането на велосипед, освен че е евтино и екологично, има постоянен благотворен ефект върху здравето. То е дори по-полезно от ходенето пеша, затова трябва да се поощрява от държавата и общините по всякакви начини.