Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров прие ключовете от предшественика си Иван Тотев

Пловдив. Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев предаде ключовете на общината на новоизбрания кмет Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пловдив. „Приемствеността е важна за Пловдив, тъй като има приоритетни задачи, има започнати проекти и нови такива, така че трябва да има приемственост“, каза Здравко Димитров. Той изтъкна още веднъж, че Пловдив е един и е над всички и всички управници трябва да се ръководят в действията си от тези думи, така че всичко трябва да се върши в полза на гражданите.
Иван Тотев честити поста на новия кмет, както и на новоизбраните районни кметове, а така също и на новия областен управител Дани Каназирева, която също дойде в общината. „Много се радвам, че се вижда как в последните дни приемствеността, за която всички мечтаехме, я има“, каза Тотев и пожела на Здравко Димитров успешен мандат, здрави нерви и да ръководи общината по още по-добър начин, за да може името му да бъде записано със златни букви в историята на града.
Здравко Димитров прие ключовете официално от предшественика си Иван Тотев и покани всички журналисти утре в 12 часа в общината, където ще представи екипа си и своите нови заместници.
Преди това в митрополитската църква „Св. Марина“ митрополит Николай отслужи молебен за успех на новоизбрания кмет, кметовете на райони и на общинския съвет.
Цветана ТОНЧЕВА