Нови тенис маси за свободна употреба са монтирани в район „Северен” в Пловдив

снимка: Районна администрация "Северен" - Пловдив

Пловдив. Нови тенис маси за свободна употреба са монтирани в район „Северен” в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от районната администрация. Монтирани са три от общо десет на брой маси, като за тях са изградени площадки от тротоарни плочи за удобство и комфорт на спортуващите. Гражданите могат да използват свободно новите спортни съоръжения, които се намират в парк „Красива България”, в парк „Надежда”и по поречието на река Марица, до съществуващата фитнес площадка.
Останалите седем тенис маси ще бъдат монтирани поетапно в дворовете на СУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Райна Княгиня”, СУ „Пейо Кр.Яворов”, НУ „Христо Ботев” и НУ „Димитър Димов”, също във физкултурния салон на ОУ „Панайот Волов” и в близост до кът за отдих „Моливчета”.
Спортните съоръжения са професионални, предлагат консистентен отскок и отлично въртене на топката, металната им конструкция е от солидна стомана и е предвидена да издържа на различни атмосферни условия. Плотът е направен от специален и износоустойчив ПВЦ материал.