Нови 15 педагози от Община Пловдив завършиха успешно курса по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини

Пловдив. Нови 15 педагози от Община Пловдив завършиха успешно курса по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини в Пловдив и ще получат своите свидетелства и грамоти утре – 16.01.2019 г., в 14.00 ч. в Монтесори ДГ „Буратино“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Курсът е пети по ред и за трети път бе отворен и за външни участници,  желаещи да се докоснат до философията на Мария Монтесори и мотивирани за прилагане на алтернативи в процеса на обучение и възпитание на децата. На тържеството за  връчване на удостоверенията се очаква да присъстват и двама педагози от град Добрич, завършили пети курс заедно с учителите от Община Пловдив.
Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019 г. на Община Пловдив и се водят  по съвместна програма на общината и Нов български университет в създадения за целите локален център на Нов Български Университет в града ни.
От стартирането на програмата до настоящия момент са обучени приблизително 100 педагози, като в момента се провеждат паралелно шести и седми курс. През месец февруари стартира и осмия курс 3-6 години, както и втори курс за прилагане на метода на Монтесори за учители 1-4 клас.