Ново осветление монтираха на паркинга на градския стадион в Дебелец

Велико Търново. С ново осветление се сдоби паркинга на градския стадион в Дебелец. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Кметството. Инициативата е на местните власти, които в началото на годината гласуваха 4 000 лв. от бюджета за реализация на дейностите. С тях бяха доставени и монтирани пет стоманобетонни стълбове, осветителни тела – прожектори, над 200 метра проводник за новото трасе, рогатки, конзоли и други елементи.

От Кметството припомнят, че по-рано през годината бе извършен и ремонт в съблекалнята и санитарните възли в съоръжението, след като през миналата бяха обновени помещенията за „гостите“. Ремонт бе извършен на централната трибуна, подменени бяха седалките.

От лятото на 2018 година ФК „Ботев Дебелец“ е с официална регистрация. Освен отбора на мъжете в града има сформирани три детски тима за Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9.  За тях бяха закупени екипи, топки и други тренировъчни пособия. Допълнително бяха изработени нови футболни врати за нуждите на малките играчи, редовно се подменят мрежите. В момента погледът ни е насочен към обновяване на пистата около терена и усъвършенстване на поливната система за по-качествена и ефективна поддръжка на зелената площ.

Луиза ТРАНЧЕВА