Нов спортен център бе открит във Велико Търново

Велико Търново. Нов спортен център бе открит днес във Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Общината. Комплексът „Хемус” предлага отлични условия за тенис, тенис на маса, падел, скуош, фитнес, йога и спортни танци. Спортната база се намира в района на автогара „Запад” и работи всеки ден от 7.00 до 22.00 часа. За правилното и оптимално провеждане на заниманията се грижат квалифицирани треньори.

Заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова уважи церемонията по откриването на спортен център „Хемус”. Тя поздрави инвеститорите – семейство Георгиеви, като им връчи Старопрестолна грамота от името на кмета Даниел Панов. Призът е за развитието на спортната инфраструктура в града.

Комплексът разполага с шест тенис корта. Два от тях са отопляеми и покрити с балон, което ги прави единствените подходящи за тренировки през зимния сезон в целия Великотърновски регион. Базата включва също игрища за падел и скуош, фитнес център и три мултифункционални зали, подходящи за спортни танци, йога и тенис на маса. Ресторант и магазин също са на разположение на великотърновци.