Нормално се осъществява движението по пътищата в област Смолян, на 18 май ще е затруднено движението по пътя Хвойна – Чепеларе – Рожен заради демонтаж на билбордове

Нормално се осъществява движението по пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, на места вали дъжд. През деня не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта. Заради пресечения релеф на региона е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост.

На 18 май, събота ще е затруднено движението по направлението Хвойна – Чепеларе – Рожен заради демонтаж на билбордове с изтекли разрешителни. На места преминаването ще се осъществява в едната лента. През прохода Пампорово целогодишно е забранено движението на товарни автомобили над 3,5 тона. С повишено внимание трябва да се шофира по пътя от Михалково до Кричим заради осъществяване на рехабилитация на пътя и извършване на ремонтни дейности, като на места се преминава след изчакване. По направлението Арда – Горда Арда е забранено движението за автомобили с маса над 10 тона заради стеснен пътен участък.  Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са сухи. Автомобилният трафик в края на работната седмица е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА