НС на БЧК за поредна година предостави допълнителни средства на областните Червенокръстки организации в страната за закупуване на храни за деца в риск

Снимка: БЧК-Бургас

БургасВ съответствие със Стратегията на Българския Червен кръст до 2020г. за подкрепа на най-уязвимите групи, НС на БЧК за поредна година предостави допълнителни средства на областните Червенокръстки организации в страната за закупуване на храни за деца в риск. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК-Бургас.

В област Бургас бяха подпомогнати 200 деца с хранителни пакети, които бяха раздадени от служител на БЧК-Бургас на 07 декември. В коледната инициатива бяха включени деца в неравностойно положение от Центъра за обществена подкрепа в Бургас, Центъра за работа с деца на улицата, Центъра за специална образователна подкрепа, Дневен център за деца с увреждания „Св.Николай Чудотворец“, ЦНСТ 2, както и 66 бр. деца от ОУ „А.Страшимиров“ в село Дебелт Бургас, включени и в програмата Топъл обяд на БЧК за настоящата учебна година.

Всеки хранителен пакет е на стойност 10 лв. и съдържа подходящи за деца здравословни хранителни продукти – мандарини, ябълки, бисквити, конфитюр, лютеница, сладка царевица, детски пастет, грах и др.