Няма нови въведени ограничения за движение във Великотърновска област за изминалото денонощие

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново. Мокри и проходими при зимни условия са пътищата във Велико Търново и областта Мокри и нормално проходими при зимни условия са пътищата във Велико Търново. На места в града има заснежавания и заледявания, въпреки че настилките са обработени, органите на реда съветват водачите да са внимателни. От Областно пътно управление увериха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че Прохода на Републиката е отворен за всички моторни превозни средства. От там уточниха и, че за изминалото денонощие няма нови въведени ограничения. Главните пътища са почистени до асфалт, към момента усилията на дежурните екипи са съсредоточени към второкласната и третокласна пътна мрежа.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона остава пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка текат ремонтни дейности, които трябва да приключат до края на март. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ограничено е движението и по пътя между селата Царски извор и Драганово. От км 0+000 до км 5+500 има свлачище, чието укрепване ще продължи до 31 март. Обходният маршрут е през Сушица – Драганово.

Забранено е преминаването на автомобили над 3.5 тона по пътя Чешма – Кесарево, където тече разширяване на платното. Обходният маршрут е през Сливовица – Горско Ново село – Джулюница.

Ремонтни дейности текат по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за организация на движението отново е края на март.

Луиза ТРАНЧЕВА