Няма увеличение на издадените направления за специалисти по травматология и ортопедия през последните дни във Велико Търново

Велико Търново. Няма увеличение на издадените направления за специалисти по травматология и ортопедия през последните дни. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Христо Димитров , председател на Районната колегия на БЛС и на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Той посочи, че до момента случаите на счупвания и натъртвания са в нормални за сезона граници. Предимно пациентите са със спуквания и натъртвания на крайници – китки и подбедрени кости. „Молбата ми е хората да внимават къде стъпват, да се движат по-внимателно и особено възрастни пациенти, ако нямат нещо наложително, да си спестят излизането“, посочи д-р Димитров.

В социалните мрежи гражданите се оплакват от заледени тротоари, стълби и подходи към учебни заведения. И тази сутрин служители на ОП „Зелени системи“ извършваха почистване и опесъчаване на проблемните участъци. От Общината припомнят, че съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да почистят и опесъчат прилежащите си тротоарни площи.

Надежда КРЪСТЕВА