Н. Пр. Наргиз Гурбанова: Красимир Узунов завинаги остава в историята като един от най-успелите български журналисти, чиято работа бе еталон за журналистиката

Красимир Узунов завинаги остава в историята като един от най-успелите български журналисти, чиято работа бе еталон за журналистиката. Това се посочва в съболезнователен адрес от извънредния и пълномощен посланик на република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова.
„С огромна тъга научих за кончината на големия български патриот Красимир Узунов. Дълбоко съм потресена от трагичната вест, макар да знам, че всяко състрадание е безсилно и бледо пред скръбта от загубата.
Напусна ни един забележителен човек, изключителен приятел, професионалист. Красимир Узунов завинаги остава в историята на журналистиката като един от най-успелите български журналисти, чиято работа бе еталон за журналистиката. Той създаде Агенция „Фокус“, агенция, която показа че може да се прави адекватна и бърза журналистика, без фалшиви новини и на изключително високо ниво. Смъртта му е голяма загуба за цялата общественост“, посочва Гурбанова.
“Тъжно е, когато ни напускат такива хора, тъжно е, но точно те ни завещават пламъка на техния дух, който осветява пътя ни. В такива моменти за нас остава отговорността да съумеем да запазим светлината и да не позволяваме тя да се отдалечи от нас…
Ще запазя в спомените си Красимир Узунов с голямото му и добро сърце, отдадено на работата, семейството и приятелите. Поклон пред светлата му памет!“, се казва още в съболезнователния адрес.