Областен информационен център – Смолян стартира онлайн конкурс за млади предприемачи

Екипът на Областен информационен център – Смолян представи онлайн конкурсът за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, който организира. Това съобщиха от ОИЦ – Смолян. Конкурсът е част от Националната кампания на Мрежата от Областни информационни центрове в страната, както и от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“. Целта на онлайн конкурса е да се насърчи предприемачеството сред подрастващите и да ги мотивира да бъдат иновативни и изобретателни.

В конкурса могат да участват всички младежи на възраст между 14 и 18 години от област Смолян, които имат бизнес идея, която искат да споделят пред широк кръг хора. За целта, участниците трябва да изпратят като съобщение на страницата на Областен информационен център – Смолян във Фейсбук, видео клип с продължителност до 2 минути, в който да разкажат своята бизнес идея и това как и защо тя ще успее. Крайният срок за получаване на видеоклипове е 12 май 2019 г. На 13 май 2019 г. във Фейсбук събитието „Онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея – Смолян““ ще бъдат публикувани всички получени видеоклипове, като до 10:00 часа на 23 май ще тече онлайн гласуването за тях. Десетте видеоклипа, събрали най-много харесвания ще получат спийкър, а двамата участника, чийто клипове са събрали най-голям брой харесвания сред първите десет, освен спийкър, ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие.

Право на участие в Конкурса имат всички младежи на обявената възраст, които са се запознали с Регламента на Конкурса и са изпратили попълнена Декларация за участие. Пълните условия на конкурса можете да намерите на страницата на Фейсбук събитието – „Онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея – Смолян““, както и на сайта www.eufunds.bg .

От Областния информационен център приканват всички младежи на възраст между 14 и 18 години от област Смолян да бъдат активни, мислещи и мотивирани.