Областната структура на Жени ГЕРБ проведе отчетно събрание 

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Кюстендил. Областната организация на Жени ГЕРБ – Кюстендил проведе отчетно събрание на дейността си за последните три години. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Гости на събранието бяха народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Кюстендил Кирил Калфин и общинският координатор на политическата сила в Кюстендил Виктор Янев. Отчетен доклад на дейността на структурата за последните три години представи oбластният координатор на ЖГЕРБ Реонита Йорданова. Тя посочи редицата социални, доброволчески, дарителски, превантивни и културни кампании, реализирани от дамските структури в Кюстендилска област. Пред присъстващите Реонита Йорданова представи на видео стена стотици снимки от всички инициативи, провели се през последните три години от ЖГЕРБ.
В началото на форума, дамите от областта поздрави Кирил Калфин и им благодари за активността и добрата работа. Като областен координатор той оцени високо дейността на Жени ГЕРБ в региона, като подчерта, че се работи в правилната посока. Пред присъстващите Калфин посочи, че политическа партия ГЕРБ има силни и работещи структури както на местно, така и на централно ниво. Народният представител обясни още, че страната ни се нарежда на трето място по темпове на икономически растеж в Европа и ЕС и това е благодарение на добрата политика на управление на правителството на Борисов.
„Самият областен град също придобива друг облик”, заяви Кирил Калфин, давайки за пример санираните блокове в Кюстендил, укрепването на коритото на река Банщица, благоустрояването на централната част около галерията, обновяването на образователната инфраструктура и т.н. „Имаме уверението, че за много неща още ще бъде помогнато в цялата област, доколкото позволява финансовата рамка на държавата, разбира се”, увери народният представител от ГЕРБ.
По време на събранието, презентация във връзка с предстоящото ротационно Председателство на България на Съвета на ЕС пред 2018 г. представи Радослава Чеканска, общински координатор на Жени ГЕРБ – Дупница. Тя посочи неговото огромно значение за страната ни и обясни колко е важно да бъдем добре информирани за това събитие. Чеканска говори още за солидарността на Европейския съюз и ползите за България от 10-годишното ѝ членство в Съюза.
По време на отчетното събрание, дамите от област Кюстендил чуха и специално видео обръщение от българския еврокомисар Мария Габриел.
Михаела Крумова, член на НИС на ЖГЕРБ и председател на Общинския съвет в Кюстендил, също благодари на дамите от областта за активната обществена дейност и отделеното време от тяхна страна. „Организацията на Жени ГЕРБ е изключително всеобхватна и работи с невероятен хъс. Във всяка една община, всяка една от вас дава своя принос за организацията”, посочи Михаела Крумова. Тя добави, че ГЕРБ е единствената алтернатива, за да върви страната напред и да бъде стабилна.
Пред дамите Крумова анонсира и предстоящия на 27 – 28 ноември есенен колоквиум, на който ще присъства и Дорис Пак, председателят на ЕНП – Жени. „В началото на декември предстои и политическа академия на ЖГЕРБ, на която ще бъде домакин Перник и председателят на дамската структура за страната Ирена Соколова”, обясни Крумова.