Областният съвет на БЧК във Варна организира първата за годината кръводарителска акция от кампанията „Дари кръв – вземи билет“

Областният съвет на БЧК във Варна организира първата за годината кръводарителска акция от кампанията „Дари кръв – вземи билет“. Това съобщават от ОС на БЧК – Варна. Събитието ще се проведе на 31 май, от 16.00 часа, в сградата ОС на БЧК – Варна. Всеки кръводарител ще получи билет за двама за официалното откриване на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми с най-новия филм на Вим Вендерс „Папа Франциск: човек на думата си“ на 13 юни, от 19.00 часа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Областен съвет на БЧК – Варна, Български младежки Червен кръст – Варна, Медицински университет – Варна и Регионалният център по трансфузионна хематология стартират пилотната кампания „Дари кръв – вземи билет“ с подкрепата на Община Варна през 2017 година. Първото издание се проведе в рамките на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Целта на кампанията е да мотивира младите хора да станат доброволни кръводарители, да повиши информираността им по темата и по този начин да се намали недостига на кръв на национално ниво. Като благодарствен жест за доброволното и безвъзмездно кръводаряване дарителите получават безплатен билет за филмова прожекция, театър или друго културно събитие, осигурени от партньори на инициативата.