Областният управител на Велико Търново и посланикът на Азербайджан обсъдиха възможности за сътрудничество в енергетиката, туризма и доставките на газ

Велико Търново. Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България – Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова, проведе работна среща с областния управител проф. д-р Любомира Попова, съобщиха от Областна администрация.

На срещата д-р Гурбанова представи развитието на дипломатическите отношения, укрепването на сътрудничеството и стратегическото партньорство между Азербайджан и България. Тя подчерта, че двата народа имат много допирни точки в областта на културата, езика и гостоприемството.  През 2016 година от фонда „Гайдар Алиев” бе получено одобрение за финансиране на консервация и реставрация на крепостта „Трапезица”.

По време на срещата д-р Наргиз Гурбанова представи конкретни предложения за сътрудничество в различни области като, енергетиката, туристическите услуги, както и възможността за осъществяването на проекта за доставка на допълнителни количества газ от Азербайджан, в който България играе важна роля като потребител и транзитен коридор.