Областният управител на Видин Албена Георгиева  откри  нова детска площадка в село Гюргич

Областният управител Албена Георгиева и откри нова детска площадка, изградена от жители на село Гюргич, с помощта на община Ружинци и финансовата подкрепа на народния представител Владимир Тошев. Това съобщиха за Радио „Фокус“ от областната администрация. На събитието присъства и кметът на Община Ружинци Александър Александров и кметът на населеното място Иван Петков.

В приветствието си към жителите на село Гюргич областният управител подчерта, че със съвместни усилия на всички резултатите са видими. Георгиева благодари за ентусиазма и волята на жителите на Гюргич, за подкрепата от страна на  кмета на общината и за оказаната финансова помощ от народния представител Владимир Тошев за изграждането на детското съоръжение.

„Радвам се, че днес съм с вас, защото това е празник за цялото населено място. Миналата година присъствах на първа копка за нова детска градина в село Бело поле, а днес откриваме детска площадка. Към това трябва да са насочени нашите усилия, защото децата са нашето бъдеще“, каза областният управител.

Закупени са батут и детски комплекс – къщичка, 2 люлки и пързалка, а общината участва с техника и допълнителни средства за довършване на детския кът. В направата на детската площадка са се включили много доброволци с труд и материали. Александров изрази задоволство, че един запустял терен е превърнат в привлекателно място за отдих и игри.

Тържественото откриване на детската площадка започна с водосвет за здраве и благоденствие, и завърши с музикален поздрав на Народно читалище „Просвета-1927“ – село Гюргич към всички уважили събитието.