Областният управител на Видин Албена Георгиева проведе тържествените заседания на новоизбраните общински съвети в Грамада и Бойница

Областният управител на Видин Албена Георгиева откри днес първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Грамада. Георгиева ръководи и церемонията, на която положиха клетва 11-те общински съветници и новоизбраният кмет на община Грамада Милчо Башев. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от областната администрация.  „Най-напред бих искала да честитя на г-н Милчо Башев, който отново беше избран за кмет на община Грамада, както и, разбира се, на всички общински съветници. Бъдете мъдри и разумни, в името на онези важни решения, които ще гарантират добруването на жителите на Грамада, защото най-голямото богатство на всеки един регион –  това са хората. Желая Ви сили и енергия, за да изпълнявате достойно своите задължения“, каза в своето приветствие областният управител Албена Георгиева. Деловата част от заседанието беше поверена на най-възрастния общински съветник – Маргарита Велкова. На проведения избор за председател на Общински съвет – Грамада отново беше гласувано доверие на досегашния му ръководител – Огнян Георгиев.                        На 6 ноември започна четвъртия си мандат кметът на община Бойница – Анета Генчева. „През следващите 4 години ще имате силата да промените или да доразвиете вашата община, да определите посоката на развитието на Бойница. Затова пожелавам на всички Вас много сила и решителност. Нека всички Ваши решения бъдат в полза на жителите на община Бойница“, каза областният управител Албена Георгиева в своето приветствие към Анета Генчева и 11-те новоизбрани общински съветници. На церемонията по полагане на клетва присъства заместник областният управител Лъчезар Попиванов, както и жители на общината.

На провелото се първо заседание на ОбС-Бойница стана ясно, че запазва председателското си място в местния парламент и Габриела Тошева, която беше преизбрана на този пост с болшинството от гласовете на общинските съветници.