Областният управител на Пловдив Здравко Димитров: Несериозно е да се говори, че ще преместим циганите от Войводиново в апартаменти в центъра на Пловдив

Пловдив. Несериозно е да се говори, че циганите от Войводиново ще бъдат преместени в апартаменти в центъра на Пловдив. Това каза за Радио „Фокус”- Пловдив областният управител на Пловдив Здравко Димитров. По думите му, това няма как да се случи, без да са спазени реда и закона, които са валидни за всички граждани.
Здравко Димитров обаче отбеляза, че действително в квартал Столипиново има много свободни общински апартаменти, тъй като никой от крайно нуждаещите се не иска да отиде да живее там. Жилищата са собственост на община Пловдив.
През идната седмица, на специална среща с институциите, която ще се проведе в Областната управа, ще се обсъжда какво ще се прави с тези хора, чиито незаконни къщи са съборени във Войводиново. „Те също са хора, нали”, каза Димитров. „ Ще ги събера, ще чуя и техните искания”, добави той.
Повод за този коментар стана написаното от Николай Бареков днес, че циганите от Войводиново ще бъдат преместени тихомълком в центъра на Пловдив, в 50 безплатни апартамента от държавата.
Цветана ТОНЧЕВА