Областният управител на Сливен връчи награда за атлетката Радослава Мавродиева

„10 причини да остана в моя Сливен“ бе мотото на изложба, открита пред сградата на общината на 2 април. Областният управител Чавдар Божурски бе гост на събитието. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Той връчи награда за атлетката Радослава Мавродиева. От името на носителката я получи треньорката й Валентина Желязкова. Спортистката бе една от отличените личности на Сливен. В останалите категории награди получиха бизнесменът Йордан Ченков, журналистката Веселина Седларска, директорът на дирекция в общината инж.Красимир Хаджиминов и бившата общинска служителка Жени Загорова, ст. учител по математика Венета Кирова, колективна бе наградата за Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Гости на изложбата бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, народните представители Десислава Танева и Галя Захариева, зам.министърът на образованието и науката Таня Михайлова, зам.директорът на ГД ПБЗН ст.комисар Александър Джертов,

На изложбата бяха представени пана, свързани с инфраструктурните промени в града, както и с културните събития в него. Сред акцентите бяха изграждането на кръговото движение „Розова градина“, санирането на жилищните блокове, пробивът на ул.“Раковски“, европейският проект за градски транспорт и др.

„10 причини да остана в моя Сливен“ е съвместна инициатива на общината и столичен вестник.