Кметът Димитър Николов обсъди с посланика на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан възможностите за сътрудничество между медицинския факултет в града и университети от Израел

Снимка: Община Бургас

БургасВъзможностите за сътрудничество между новооткрития медицински факултет в Бургас и медицински университети от Израел, коментираха днес кметът Димитър Николов и посланикът на Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиан. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. „Идеята е чрез това партньорство да се обменя опит и да се въвеждат иновации, изключително важни за тази област, както и да се стимулира надграждането на професионалните компетенции, научните постижения, и възможностите за академичното израстване“, заяви по време на срещата кметът Николов. Според него по този начин, факултетът за кратко време ще изгради авторитет и ще привлече големи професионалисти в сферата на здравеопазването. „Със сигурност всичко това ще повиши качеството на здравните услуги в региона“, каза кметът Николов.
По време на срещата бяха коментирани и умни решения за градска среда, които биха облекчили замърсяванията и трафика. „Много израелски компании са световни лидери в тези области“, обясни посланик Лилиан.