Община Асеновград променя инвестиционната програма по предложение на граждани

Снимка: Община Асеновград

Асеновград. Общинската администрация в Асеновград допълва инвестиционната програма след проведеното обществено обсъждане с граждани. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на общината. По предложение на асеновградчани са предвидени пари за проект за изграждане на закрит плувен басейн. За община Асеновград е от изключителна важност на територията на града да има място, в което и през зимния период да може да се практикува плуване. Планирано е да бъде изпълнен и първи етап от ул. „Матей Преображенски“. Подобряване състоянието на инфраструктурата е сред приоритетите на администрацията. Отделени са средства и за изграждането на спортна площадка в училищния двор на ОУ „Отец Паисий“ в село Мулдава, защото е необходимо учениците от всяко учебно заведение да разполагат с място за спортуване.

„Идеята ни е да направим реалистична и изпълнима инвестиционна програма на Асеновград, обвързана с реални приходи. Целта ни не е да даваме обещания, които не можем да изпълним. Съобразяваме се с мнението и желанията на гражданите. Затова допълваме инвестиционната програма с техни предложения. Заложили сме по-малко обекти, но реално изпълними“, обясни заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Общинското ръководство съобщава, че 80% от инвестиционната програма е в резултат именно от граждански предложения. Сред тях е и искането на асеновградчани, живеещи зад ОУ „Отец Паисий“. В община Асеновград те са входирали подписка, подкрепена от 300 души, с искане за подмяна на канализацията на улицата, на която живеят.