Община Банско бе отличена с награда в конкурса „Аз гарантирам щастливо детство“

Снимка: Община Банско

Банско. За втори път Държавната агенция за защита на детето връчи своя отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Датата на събитието – 20 ноември 2019 година, не беше избрана случайно. На тази дата преди 30 години е подписана Конвенцията за правата на детето и се отбелязва Световния ден на правата на детето.
Категориите на конкурса „Аз гарантирам щастливо детство” са: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация и Значимо партньорство.

Второ място в категория „Значима иновация” бе присъдено на община Банско за лятната програма за последните две години, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Церемонията бе открита от председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. На събитието присъстваха министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и неговият екип.

Наградата на община Банско бе връчена от Султанка Петрова – зам.-министър на МТСП на заместник-кмета на Община Банско Костадин Атанасов.