Община Благоевград и Дирекция Национален парк „Рила“ отбелязват Международния ден на биологичното разнообразие с Ден на отворените врати

Благоевград. Община Благоевград и Дирекция Национален парк „Рила“ отбелязват Международния ден на биологичното разнообразие с Ден на отворените врати, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пирин. През целия ден от 10,00 до 17,00 часа експерти от парка посрещат студенти, жители и гости на Благоевград и им разказват и представят подробна информация за парк „Рила“. Главният експерт в парка Стефан Кирилов отбеляза, че са подготвили изключително много мултимедийни презентации, информационни табели, образователни материали и плакати, с които да онагледят богатото биологично разнообразие на най-големия национален парк в България – Национален парк „Рила“. Той уточни, че представят възможностите за екологосъобразен туризъм, както и биологичните видове от флората и фауната, сред които и гъбите – макромицетите на територията на парка.

От Национален парк „Рила“ извират едни от най-пълноводните и дълги реки на Балканския полуостров. Името Рила произхожда от тракийското “роула”, което означава “много вода”.

Натали СТЕФАНОВА