Община Благоевград и ЦЛТРДБ  отбелязаха Деня на самодееца и Баба Марта с връчване на награди и изненади

Благоевград. Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отбелязаха Ден на самодееца и Баба Марта с интересна програма. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Тя започна с връчване на почетни грамоти от директорът на Центъра Цветанка Гаврилова. Отличие получиха всички  преподаватели към ЦЛТРДБ  по случай Деня на самодееца.

Възпитаници  на Центъра бяха подготвили музикално- танцова програма поздрав.  Отправено бе и предизвикателство със смяна на ролите- балерините се превърнаха в тамбуристи, танцьорите станаха манекени. Възпитаниците от школата по английски смениха ролята си и станаха китаристи, а математиците- танцьори. От школата по тамбура, децата преминаха в школата по балет, а от школата по конструиране започнаха да свирят на пиано.

С много смях и настроение децата преминаха към следващата подготвена игра, а именно детско шоу „Мартенички“.    Инициативата бе свързана с най- бързо изработване на мартеничка. Само с предоставените заготовки, отборите направиха интересни и красиви мартеници. На състезанието имаше и ментори, което превърна детското шоу в истински конкурс.   Награди получиха всички участници.