Община Бургас ще демонтира излезли от употреба железопътни релси по неизползваемите линии

Бургас. Община Бургас ще демонтира излезлите от употреба железопътни релси по неизползваемите линии, пресичащи ул. „Одрин“. След това пътната настилка ще бъде възстановена в по-удобен за преминаване вид. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Срокът за изпълнение е от 07.00 ч. на 17 май 2019 г. до 19.00 ч. на 19 май 2019 г. За посочения период улица „Одрин“ ще бъде затворена за моторни превозни при кръстовището с ул. „Цар Калоян“. Движението ще се извършва съгласно създадената временна организация. През това време на фирмите и гражданите ще се осигури достъп до имотите им в района от посока кв. „Долно Езерово“.
След настояване на Община Бургас ще се демонтират за кратко и използваемите релси по ул. „Одрин“, за да се монтират гумирани подложки отдолу, тъй като има много оплаквания от шофьори, че си разбиват там колите. Тази задача ще изпълни Национална Компания Железопътна Инфраструктура.
Ремонтът налага промяна в маршрутите на линии № 7 и № 7А, които през трите дни ще пътуват както следва:
– От Автогара Запад – по маршрута до пл. Трапезица – ул. „Струга“ – бул. „Даме Груев“ – ул. „Янко Комитов“ – Терминал Славейков …. продължават по маршрута;
– От кв. „Долно Езерово“ кв. „Лозово“ – по маршрута до Терминал Славейков – ул. „Янко Комитов“ – бул. „Даме Груев“ – ул. „Струга“ – пл. Трапезица, продължават по маршрута.
Автобусите, обслужващи линии 7 и 7А, ще спират на всички съществуващи спирки по изменения маршрут.
На 17 май 2019 г. (петък) сутринта линия Бо ще мине през ул. „Одрин“, но в следобедните курсове маршрутът й също ще бъде изменен:
– От Терминал Славейков – ул. „Янко Комитов“ – бул. „Даме Груев“ – ул. „Струга“ – пл. Трапезица – продължава по маршрута, като автобусите също ще спират на всички спирки по ул. „Янко Комитов“ в ж.к. „Славейков“.
С изключение на сутрешните курсове по линия Бо в петък, за дните на ремонта спирките на ул. „Одрин“ няма да бъдат обслужвани.