Община Гоце Делчев за поредна година се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, която бе проведена в страната

Гоце Делчев. Община Гоце Делчев за поредна година се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, която бе проведена в страната.Това съобщиха от пресцентъра на общината. Днес, девет ученика от НПГ „Димитър Талев“ заеха различни постове в общинската администрация. Единадесетокласниците заеха следните места:

Екатерина Стаматова – Кмет на общината

Йоан – Константин Бойчев – Заместник-кмет

Али Скендеров – Заместник-кмет

Блага Гивезина – Секретар на общината

Мария Пръчкова – Директор на дирекция „Финансово-стопански дейности“

Стела Мангалова – Директор на дирекция „Устройство на територията“

Мария Андонова – Директор на дирекция „Общинска собственост“

Добринка Романска – Екология

Петър Халилов – Младежки дейности

В рамките на два часа, учениците управляваха община Гоце Делчев, а след това споделиха, че са впечатлени от работата и отговорностите. „Не съм предполагала колко много отговорности има и проблеми трябва да решава един кмет – дори само в рамките на няколко часа“, коментира Екатерина Стаматова, която зае позицията на градоначалник.

Тъй като инициативата „Мениджър за един ден“ съвпадна с Деня на българската община – 12 октомври, всички деветима ученика получиха подаръци от кмета Владимир Москов и сертификати за своето участие. „Такива инициативи са чудесни и трябва да бъдат по-чести. Но и без тях трябва да сте убедени, че вратите на общината винаги са отворени за вас, за вашите идеи, предложения и проблеми“, категоричен бе кметът Владимир Москов.