Община Девня търси да назначи 10 младежи до 29 години по проект „Обучения и заетост за младите хора”

Община Девня търси да назначи 10 младежи до 29 години във връзка с предстоящо реализиране на проекта „Обучения и заетост за младите хора” – етап 2. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Община Девня. Кандидатите трябва да са регистрирани в дирекции „Бюро по труда”, да са на възраст до 29 г. включително, да са с основно образование и да не са били в трудово правоотношение с Община Девня през последните 12 месеца. Безработните, които ще кандидатстват за заемане на обявените свободни работни места не трябва да участват и в никакви форми на образование или обучение, включително редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности.

Одобрените лица по проект „Обучения и заетост за младите хора” – етап 2 ще преминат обучение за ключова компетентност с ваучери. Всеки одобрен и успешно преминал обучението безработен младеж, ще се назначи от работодателя по трудов договор съгласно условията.

Желаещите лица на възраст до 29 години с основно образование, които не са регистрирани в Дирекция “Бюро по труда“ – Девня, могат да се регистрират до 28 февруари, за да бъдат включени в проекта.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА