Община Петрич иска съдействие за отстраняване на проблеми с осветление на участъци от републиканската пътна мрежа

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Петрич. Община Петрич иска съдействие за отстраняване на проблеми с осветление на участъци от републиканската пътна мрежа. Това се посочва в писмо до МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“, които се сезират за възникнали повреди в осветлението на четири пътни отсечки от републиканската мрежа и липсата на такова на възлови участъци, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Петрич.

Става въпрос за подходите към Петрич от АМ „Струма“, които не са осветени, а това е натоварен маршрут и към ГКПП „Златарево“. Липса на осветление или неработещо такова има при: пътен възел „Петрич – Мелник”; пътен възел „Генерал Тодоров – Катунци”; пътна връзка „Марикостиново” и пътна връзка „Петрич – Марикостиново – Кулата”. От местната власт в Петрич уточняват, че предприемането на действия от страна на ресорните ведомства ще бъде продължение на системния им подход за осигуряването на пътната безопасност. Съдействие на Община Петрич оказва и депутатът Георги Динев.

Въвеждането в изправност и осигуряване функционирането по предназначение на осветлението е наложително предвид факта, че община Петрич е гранична и на нейната територия са разположени основни пътни връзки и контролни пропускателни пунктове със съседните държави – Гърция и Северна Македония. Поради тези обстоятелства е важно да бъдат осигурени всички условия на водачите, така че да имат удобен и безопасен достъп от АМ „Струма” към град Петрич, съответно и към ГКПП „Златарево“.

Ливия НИНОВА