Община Пловдив и Дружеството на пловдивските художници се обединиха в обща кауза по закупуване на уреди за деца с двигателни увреждания

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Община Пловдив и Дружеството на пловдивските художници се обединиха в обща кауза по закупуване на уреди за деца с двигателни увреждания. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на Общината. В галерия „Пловдив“, във фоайето на Общинския съвет, беше открита благотворителна изложба с участието на 24 известни пловдивски творци. В присъствието на благодетели и хора, откликнали на каузата, заместник-кметът Георги Титюков даде официален старт на събитието, което се организира от Общностен център за деца и семейства със съдействието на Община Пловдив. Почетни гости на откриването бяха Савина Петкова, председател на Общински съвет, както и Хюсеин Ергани, Генерален консул на Република Турция в Пловдив. Картините са предоставени от Дружеството на пловдивските художници като със събраните средства ще бъдат закупени специални уреди – проходилка и колело-триколка за децата с двигателни увреждания, които посещават центъра. Необходимата сума, която трябва да бъде събрана е близо 4 000 лева, а до края на месец юли всеки, който желае може да се включи и да закупи картина.
От 3 октомври 2016 до момента през Общностния център за преминали около 900 деца, от които близо 100 са с различни увреждани. Сред услугите, които центърът осигурява, е и една от най-важните, свързана с ранна интервенция на уврежданията, като обхваща новородени до 3 години. Специалистите от Общностния център ежедневно работят с деца с тежки множествени увреждания, синдром на Даун, аутизъм и други, като вече се наблюдават подобрения в общото им състояние.